HONDEN

Behandelplan

Als u een afspraak heeft gemaakt in de salon dan komt u de hond op tijd brengen. Bij het brengen bekijken we de vacht en wat het behandelplan is. Wij hebben verschillende behandelingen. De hond mag naar binnen en wij spreken af hoe laat u de hond kan ophalen. Dit is afhankelijk van de staat van de vacht, maar over het algemeen mag u uw lieveling 2 uur later ophalen. 

 

Image

VOOR IEDERE HOND

Knippen en effileren

Heeft uw hond een zachte sluike vacht of krulvacht, dan word hij geknipt. Ofwel met een gekartelde schaar en in het geval van krulvacht met een rechte schaar. Scheren van de vacht is bij dit soort honden mogelijk en soms ook noodzakelijk. Voorbeelden van knip en effileerrassen: Shi Tsu, Lhasa Apso, Poedel, Doodle, Soft Coated Weaten Terrier, Malteser. 

Image

Plukken

Is het verwijderen van dekharen en dient te geschieden wanneer de vacht plukrijp is. Meestal is dit 2x per jaar. Loszittende haren worden met haarzakje en al verwijderd. Dit doet men door het haar plukje voor plukje in de groeirichting weg te trekken. Wij doen dit  met duim en wijsvinger of met een bot pluk of trimmes. Wordt de oude bovenvacht niet op deze wijze weggehaald dan kan de nieuwe vacht niet doorkomen, of er komt een onvolgroeide, onontwikkelde vacht, waardoor het  karakteristieke uiterlijk van de hond verloren gaat. Voorbeelden van plukhonden zijn: Jack Russel Terrier, Border Terrier, Schnauzer, Teckel Ruwhaar, Hollandse Smous, Basset Griffon Vendeen.

Ontwollen

Uw hond heeft een rechte vacht en verliest “vlokken”. Dan heeft u een hond met een dubbele vacht. Een dekvacht (de bovenkant) en de onderwol (de “vlokken”). Deze honden verharen meestal 2 keer per jaar stofzuigerzakken vol. Door de “was en blaas”methode te gebruiken, zal u hond na de behandeling van de overtollige haren af zijn. En u van alle ergernissen. Voorbeelden van ontwol-honden: Berner Sennen, Sheltie, Herder-achtigen, labrador.

Image

Tips voor honden:

  • Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.
  • Overleg eerst met uw trimster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Sommige vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
  • Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm e.d.) en/of loops is, willen wij dat graag van tevoren weten.
  • Breng uw hond altijd aan de lijn.
  • Tenslotte nog het verzoek uw hond vrij van vlooien te brengen.

BABY SHOWER

Puppy's... Wat zijn ze lief en zacht! Je bent in de wolken door je kleintje, je hebt overal aan gedacht. 
Voerbakje, mandje, speeltjes, bench ... de hele puppy uitzet is voor elkaar, maar heb je ook aan de vachtverzorging gedacht?

Heb je je laten informeren bij de fokker wat er voor nodig is om je hondje optimaal te verzorgen?
Een goede fokker zal dit uigebreid met je doornemen, zal je waarschuwen voor problemen en zal hulp bieden mocht dit nodig zijn.

Maar als je een iets minder goeie fokker hebt?  Geen nood!
Wij nemen uitgebreid de tijd om je overal over te informeren.
Vraag ons over het type haar en vachtverzorging en dan mag het hondje ook kennismaken met het bad. 
In dit geval duurt de gewen-oefen behandeling een half uurtje langer.

Maak dus gebruik van deze gratis service. 
Je helpt de kleine hier enorm mee.

Gallerij

Image
Image
Image
Image
Image
Peter van Anrooylaan 19
6952CW Dieren
Tel:     06-19614395
Mail:   info@trimsalonmarina.nl